What's New



×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 62

Friday, 06 March 2020 09:28

ရေနွေးသောက်သုံးခြင်းရဲ့ အကျိုး

ရေနွေးသောက်သုံးခြင်းက အသားရေ၊ ကြွက်သားများ၊ အဆစ်အမြစ်များ အတွက်ကျန်းမာစေပါတယ်။

Thursday, 05 March 2020 17:10

ရေခဲရေ သောက်သုံးခြင်းကြောင့် ကျန်းမာရေးထိခိုက်

အခုလိုပူပြင်းတဲ့ ရာသီမှာဆိုရင် လူတိုင်းနီးပါ ရေခဲရေကို သောက်သုံးလာကြပါတယ်။

Thursday, 05 March 2020 12:52

ကိုလက်စထရော လျော့ချတဲ့နည်း

ကိုလက်စထရောဆိုတာ သွေးထဲရှိ အဆီတစ်မျိုးဖြစ်ပါတယ်။

Wednesday, 04 March 2020 13:49

သွားကိုပျက်စီးစေတဲ့ အရာများ

တစ်နေ့တာ ခန္ဓာကိုယ်လိုအပ်နေတဲ့ အာဟာရဓာတ်စားသုံးမှုအတွက် သွားများကို အသုံးပြုရပါတယ်။

Wednesday, 04 March 2020 12:27

နို့ထွက်ပစ္စည်းစားသောက်ခြင်းကြောင့် ရင်သားကင်ဆာရောဂါဖြစ်ပေါ်နိုင် သလား

ရင်သားကင်ဆာရောဂါက အမျိုးသမီး အများဆုံးရင်ဆိုင်နေရတဲ့ ရောဂါတစ်မျိုးလည်းဖြစ်ပါတယ်။

Tuesday, 03 March 2020 13:51

မနက်စာစားခြင်းက ခန္ဓာကိုယ်ကို ပိုပြီးကျန်းမာစေ

မနက်ခင်းစာ စားပေးခြင်းက နေ့လည်စာ၊ ညစာများ စားခြင်းထက် ကယ်လိုရင်း လောင်ကျွမ်းမှု ပိုကောင်းမွန်စေပါတယ်။

Friday, 28 February 2020 17:27

အာလူးစားခြင်းက သင့်ကို ကိတ်စေနိုင်တယ်ဆိုတာ တကယ်ပဲလား

LCD သူငယ်ချင်းလေးတွေကို နောက်ပြောင်တဲ့အခါ နင်ကိတ်ချင်ရင် အာလူးစားလေဆိုပြီး နောက်ပြောင်လေ့ရှိကြပါတယ်။

Friday, 28 February 2020 17:16

အဆုတ်ဝေဒနာရှင်များ စားသုံးသင့်တဲ့ အစားအစာများ

အဆုတ်က ခန္ဓာကိုယ်ရဲ့ အသက်ရှူလမ်းကြောင်းလုပ်ငန်းကို လုပ်ဆောင်နေရတဲ့ အစိတ်အပိုင်တစ်ခုလည်း ဖြစ်ပါတယ်။

Friday, 28 February 2020 15:40

ကင်ဆာရောဂါမဖြစ်ပွားအောင် ရှောင်ကျင်သင့်တဲ့ အစားအစာများ

ယခုအချိန်မှာ ကင်ဆာရောဂါက အသက်အန္တာရာယ်ချိန်းခြောက်မှု တစ်ခုလိုဖြစ်နေပါတယ်။ ကင်ဆာဖြစ်ပြီး အသက်ဆုံးရှုံးမှုကလည်း မာကြာခဏဆိုတာလို ဖြစ်ပွားနေပါတယ်။ ကင်ဆာရောဂါ ကုသစရိတ်ကလည်း ငွေကုန်ကြေးကြများတဲ့အပြင် ပျောက်ကင်းနိုင်တဲ့ဆေးဝါးများ ရှိကြောင်းလည်း အတည်မပြုနိုင်တဲ့ ရောဂါတစ်ခုလည်း ဖြစ်ပါတယ်။ ကင်ဆာရောဂါဖြစ်ပွားခြင်းက အစားအသောက်ကြောင့် အများဆုံးဖြစ်ပွားတဲ့ ရောဂါလည်းဖြစ်တဲ့အပြင် မျိုးရိုးဗိဇကြောင့် လည်းဖြစ်ပွားနိုင်ပါတယ်။ ဒါကြောင့် အစားအသောက်ကို ဂရုစိုက်စားသုံးခြင်းဖြင့် ကင်ဆာရောဂါဖြစ်ခြင်းမှာ ကွာကယ်နိုင်ပါတယ်။ ဘယ်လိုအစားအသောက်များကို ရှောင်ကျဉ်သင့်လည်းဆိုတာ ကို ဖော်ပြလိုက်ပါတယ်။  အကင်အမျိုးမျိုး အသားကင်၊ ငါးကင် ၊ အသားတုကင် ၊ အရွက်ကင်များကို အလွန်အကျွံစားသုံးခြင်းက ကင်ဆာရောဂါကို ဖြစ်ပွားစေနိုင်ပါတယ်။   Dentists & Dental Clinics (သွား နှင့် ခံတွင်း ဆေးကုခန်းပေါင်း ၇၀၀ ကျော်ကို ကြည့်ရန် နှိပ်ပါ) တာရှည်ခံ အသားများ ကြက်အူချောင်း၊ ဝက်အူချောင်းတွေ၊ အသားလုံး၊ အသားပြား၊ အသားခြောက်တွေ၊ Hot Dog တွေမှာ အသားကို တာရှည်ခံစေဖို့ ဆိုဒီ ယမ်နိုက်ထရိတ်ဓာတုပစ္စည်းတွေ ထည့်သွင်းထားတာကြောင့် ကင်ဆာ ရောဂါအမျိုးမျိုး ဖြစ်စေသလို ကင်ဆာဝေဒနာသည်တွေ စားသုံးမိရင် ကင်ဆာအဖုအကျိတ်တွေကို လျင်မြန်စွာကြီးထွား ပျံ့နှံ့လာစေနိုင်ပါတယ်။ သစ်သီးခြောက်များ ပန်းသီး၊ စတော်ဘယ်ရီ၊ စပျစ် စတဲ့သစ်သီးခြောက်စားသုံးခြင်းက ကျန်းမာရေးကို ကောင်းကျိုးပြုစေတယ်လို့ လူသားအားလုံးက ယုံကြည် နေကြပါတယ်။ သင့်တင့်မျှတတဲ့ပမာဏကကောင်းပေမယ့် လွန်ကျူးစွာ စားသောက်မိရင်တော့ သစ်သီးခြောက်တွေမှာသုံးထားသော နွမ်းခြောက်ဆေးများ၊ အချို၊ အငန်ဓာတ်တွေက လူကိုဘေး ဖြစ်စေပါတယ်။ ဆော်ဒါအချိုရည်များ ဆော်ဒါအချိုရည်တွေကို အရသာကောင်းစေဖို့ အချို ဓာတ်တွေသာမက အရောင်လှစေဖို့ အရောင်ဆိုးဆေးတွေ သုံးထားပါတယ်။ ဒါ့အပြင် အမြှုပ်ထစေဖို့ ကာဗွန်ဒိုင်အောက် ဆိုက်ဓာတ်ငွေ့တွေ ထည့်သွင်းထားတာကြောင့် ထိုဓာတ်ပေါင်း စုက လူ့ခန္ဓာကိုယ်တွင်းကလီစာတွေကို အက်စစ်ဓာတ်ပြုပြီး ကင်ဆာဆဲလ်တွေ တိုးပွားလာစေနိုင်ပါတယ်။ ဆေးသကြားခဲများ သကြားအစားထိုး ဆေးသကြားခဲများ၊ အချိုမှုန့်များနဲ့ သဘာဝကိုဆန့်ကျင်၍ ဓာတုပစ္စည်းများဖြင့်ပြောင်းလဲကာ ဟင်းခတ်မှုန့်ပြုလုပ်ထားကြတဲ့ (ကြက်၊ ဝက်၊ ဟင်းရွက်)အမှုန့်ချိုချိုတွေ က သွေးတိုး၊ ဆီးချိုရောဂါများသာမက၊ ကိုယ်ဝန်ဆောင်များကို သားလျှော စေတဲ့အပြင် ကင်ဆာရောဂါအမျိုးမျိုးတို့ကိုပါ ဖြစ်စေနိုင်ပါတယ်။ Written By Health Products Directory (Zawgyi) ===== ကင္ဆာေရာဂါမျဖစ္ပြားေအာင္ ေရွာင္က်င္သင့္တဲ့ အစားအစာမ်ား   ယခုအခ်ိန္မွာ ကင္ဆာေရာဂါက အသက္အႏၱာရာယ္ခ်ိန္းေျခာက္မႈ တစ္ခုလိုျဖစ္ေနပါတယ္။ ကင္ဆာျဖစ္ၿပီး အသက္ဆံုးရံႈးမႈကလည္း မာၾကာခဏဆိုတာလို ျဖစ္ပြားေနပါတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါ ကုသစရိတ္ကလည္း ေငြကုန္ေၾကးၾကမ်ားတဲ့အျပင္ ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္တဲ့ေဆး၀ါးမ်ား ရွိေၾကာင္းလည္း အတည္မျပဳႏိုင္တဲ့ ေရာဂါတစ္ခုလည္း ျဖစ္ပါတယ္။   ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားျခင္းက အစားအေသာက္ေၾကာင့္ အမ်ားဆံုးျဖစ္ပြားတဲ့ ေရာဂါလည္းျဖစ္တဲ့အျပင္ မ်ိဳးရိုးဗိဇေၾကာင့္ လည္းျဖစ္ပြားႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစားအေသာက္ကို ဂရုစိုက္စားသံုးျခင္းျဖင့္ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ျခင္းမွာ ကြာကယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဘယ္လိုအစားအေသာက္မ်ားကို ေရွာင္က်ဥ္သင့္လည္းဆိုတာ ကို ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။    အကင္အမ်ိဳးမ်ိဳး အသားကင္၊ ငါးကင္ ၊ အသားတုကင္ ၊ အရြက္ကင္မ်ားကို အလြန္အကၽြံစားသံုးျခင္းက ကင္ဆာေရာဂါကို ျဖစ္ပြားေစႏိုင္္ပါတယ္။   Dentists & Dental Clinics (သြား ႏွင့္ ခံတြင္း ေဆးကုခန္းေပါင္း ၇၀၀ ေက်ာ္ကို ၾကည့္ရန္ ႏွိပ္ပါ) တာရွည္ခံ အသားမ်ား ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ဝက္အူေခ်ာင္းေတြ၊ အသားလံုး၊ အသားျပား၊ အသားေျခာက္ေတြ၊ Hot Dog ေတြမွာ အသားကို တာရွည္ခံေစဖို႔ ဆိုဒီ ယမ္ႏိုက္ထရိတ္ဓာတုပစၥည္းေတြ ထည့္သြင္းထားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာ ေရာဂါအမ်ဳိးမ်ဳိး ျဖစ္ေစသလို ကင္ဆာေဝဒနာသည္ေတြ စားသံုးမိရင္ ကင္ဆာအဖုအက်ိတ္ေတြကို လ်င္ျမန္စြာႀကီးထြား ပ်ံ႕ႏွံ႔လာေစႏုိင္ပါတယ္။   သစ္သီးေျခာက္မ်ား ပန္းသီး၊ စေတာ္ဘယ္ရီ၊ စပ်စ္ စတဲ့သစ္သီးေျခာက္စားသံုးျခင္းက က်န္းမာေရးကို ေကာင္းက်ဳိးျပဳေစတယ္လို႔ လူသားအားလံုးက ယံုၾကည္ ေနၾကပါတယ္။ သင့္တင့္မွ်တတဲ့ပမာဏကေကာင္းေပမယ့္ လြန္က်ဴးစြာ စားေသာက္မိရင္ေတာ့ သစ္သီးေျခာက္ေတြမွာသံုးထားေသာ ႏြမ္းေျခာက္ေဆးမ်ား၊ အခ်ဳိ၊ အငန္ဓာတ္ေတြက လူကိုေဘး ျဖစ္ေစပါတယ္။ ေဆာ္ဒါအခ်ိဳရည္မ်ား ေဆာ္ဒါအခ်ိဳရည္ေတြကို အရသာေကာင္းေစဖို႔ အခ်ိဳ ဓာတ္ေတြသာမက အေရာင္လွေစဖို႔ အေရာင္ဆိုးေဆးေတြ သံုးထားပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အျမႇဳပ္ထေစဖို႔ ကာဗြန္ဒိုင္ေအာက္ ဆိုက္ဓာတ္ေငြ႕ေတြ ထည့္သြင္းထားတာေၾကာင့္ ထိုဓာတ္ေပါင္း စုက လူ႕ခႏၶာကိုယ္တြင္းကလီစာေတြကို အက္စစ္ဓာတ္ျပဳၿပီး ကင္ဆာဆဲလ္ေတြ တိုးပြားလာေစႏုိင္ပါတယ္။ ေဆးသၾကားခဲမ်ား သၾကားအစားထိုး ေဆးသၾကားခဲမ်ား၊ အခ်ဳိမႈန္႔မ်ားနဲ႔ သဘာဝကိုဆန္႔က်င္၍ ဓာတုပစၥည္းမ်ားျဖင့္ေျပာင္းလဲကာ ဟင္းခတ္မႈန္႔ျပဳလုပ္ထားၾကတဲ့ (ၾကက္၊ ဝက္၊ ဟင္းရြက္)အမႈန္႔ခ်ဳိခ်ဳိေတြ က ေသြးတိုး၊ ဆီးခ်ဳိေရာဂါမ်ားသာမက၊ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မ်ားကို သားေလွ်ာ ေစတဲ့အျပင္ ကင္ဆာေရာဂါအမ်ဳိးမ်ဳိးတို႔ကိုပါ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ Written By Health Products Directory