What's New



×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 62

Wednesday, 27 September 2017 16:32

အုန္းရည္က က်န္းမာေရးအတြက္ ဘာေတြေကာင္းသလဲ

အုန္းရည္ကို လူတိုင္းလုိုလို ႏွစ္သက္ၾကၿပီး အရင္တုန္းကေတာ့ လြယ္လြယ္ကူကူဝယ္ေသာက္လို႔မရေပမယ့္ အခုဆိုရင္ စူပါမားကက္ေတြမွာ ရယ္ဒီမိတ္အုန္းရည္ဘူးေတြ၊ အုန္းသီးအလံုးလိုက္ေတြဝယ္ၿပီးေသာက္လို႔ရေနပါၿပီ။

Wednesday, 27 September 2017 13:31

ခံတြင္းက်န္းမာေရးကို ဆိုး၀ါးေစသည့္အစားအစာမ်ား

အခ်ိဳ႕အစားအစာမ်ားသည္ အရသာရွိလွေသာ္လည္းအလြန္အကၽြံစားသံုးမိပါက ခံတြင္းအနံ႔ကို ဆိုး၀ါးေစၿပီး သြားက်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ေစပါတယ္။

Wednesday, 27 September 2017 11:14

ပ်ဳိေမတို႔သိမွတ္ဖြယ္ရာ ရာသီလာခ်ိန္အတြင္း စားသင့္ေသာအစားအစာ

ပ်ဳိေမေတြတိုင္း လစဥ္ပံုမွန္ႀကံဳေတြ႕ရေလ့ရွိတဲ့ ဓမၼတာလာခ်ိန္မွာ စိတ္အေႏွာင့္အယွက္ျဖစ္ဖြယ္ရာ နာက်င္ကိုက္ခဲမႈ ေ၀ဒနာမ်ားကို ခံစားရေလ့ရွိတဲ့အတြက္ နာက်င္ကိုက္ခဲမႈ

Tuesday, 26 September 2017 13:32

ကိုယ္ဝန္ေဆာင္စဥ္ႏွစ္ၿခိဳက္စြာ အိပ္ေပ်ာ္ႏိုင္ေစဖို႔

ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ႏွစ္ႏွစ္ၿခိဳက္ၿခိဳက္အိပ္ေပ်ာ္ေစဖို႔က စိတ္ခံစားမႈေကာင္းဖို႔နဲ႔ အားအင္ျပည့္ဝဖို႔ သာမကဘဲ ေနာက္ဆက္တြဲဆိုးက်ိဳးေတြမခံစားရေစဖို႔ပါ အေရးႀကီးပါတယ္။

Tuesday, 26 September 2017 10:26

မသန္႔ရွင္းေသာ ေလကို ႐ွဴ႐ိႈက္မိသူမ်ား ေက်ာက္ကပ္ပ်က္စီးႏိုင္

ေလထုညစ္ညမ္းျခင္းေၾကာင့္ ျပင္းထန္ေသာ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ၿပီး ယင္းမွေန၍ ေက်ာက္ကပ္ပ်က္စီးျခင္းသို႔ ဦးတည္ႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ရပ္က သတိေပးထားသည္။

Thursday, 21 September 2017 13:30

အမ်ဳိးသားတိုင္းျပဳလုပ္သင့္ေသာ က်န္းမာေရးစစ္ေဆးမႈမ်ား

ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိတိုင္းတာျခင္း အသက္ ၄၅ ႏွစ္ေက်ာ္ေသာ အမ်ဳိးသားတိုင္း ဆီးခ်ဳိေသြးခ်ဳိေရာဂါ ရွိ၊ မရွိစစ္ေဆးသင့္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အ၀လြန္ေသာ အမ်ဳိးသားမ်ားသည္ ေသြးတြင္းရွိ glucoseပမာဏတိုင္းတာျခင္း၊ HbA1c စစ္ေဆးမႈမ်ား ျပဳလုပ္ျခင္းတို႔ လုပ္ေဆာင္သင့္ပါတယ္။

Thursday, 21 September 2017 10:43

ႏုိ႔တုိက္မိခင္မ်ားအတြက္ ႏုိ႔ရည္အထြက္မ်ားေစသည့္ အစားအစာမ်ား

၁. အုတ္ဂ်ံဳမ်ား (Oatmeal) အုတ္ဂ်ံဳမ်ားသည္ ေအာက္စီတုိစင္ေဟာ္မုန္းထြက္လာေအာင္ အားေပးသည္။ ထုိေဟာ္မုန္းသည္ ကေလးေမြးသည့္ျဖစ္စဥ္တြင္ အဓိကအခန္းက႑မွ ပါ၀င္သလုိ မိခင္ႏွင့္ ကေလးၾကား ခ်စ္ခင္ရင္းႏွီးမႈကိုလည္း တုိးေအာင္လုပ္ေပးသည့္ ေဟာ္မုန္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။ ႏုိ႔ရည္ထုတ္လုပ္မႈကိုလည္း မ်ားေစပါသည္။

Wednesday, 20 September 2017 14:29

ေအာက္ေသြးတိုးေစတဲ့ အစားအစာမ်ား

၁. ဆိုဒီယမ္ဓာတ္ျမင့္မားစြာ ပါ၀င္ေသာ အစားအစာမ်ား ဆိုဒီယမ္ျမင့္မားစြာ ပါ၀င္ေသာ အစားအစာမ်ား (အငန္ဓာတ္လြန္ကဲစြာ ပါ၀င္ေနေသာအစားအစာ) မ်ားကို စားသံုးျခင္းဟာ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကို ျမင့္တက္ေစၿပီး

Wednesday, 20 September 2017 11:09

ခရမ္းသီးက ရရွိႏိုင္တဲ့ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူး (၉) ခ်က္

ခရမ္းသီးရဲ႕ေကာင္းက်ိဳးကေတာ့ အဆီဓာတ္မပါရွိတာပဲျဖစ္ပါတယ္။ မီးဖုတ္စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းခ်က္ စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္ မ်ိဳးစံု စားသံုးလို႔ရတဲ့  ခရမ္းသီးဟာ အဆီခ် အသားက်စ္လ်စ္ဖို႔ အတြက္လည္း အသံုးဝင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။